GOFIN

 

gofin
Latinski naziv : Cacatua goffini
Engleski naziv : Goffin's Cockatoo
Nemački naziv : Goffin-Kakadu
Prosečna visina : 32 cm

» POGLEDAJ JOŠ SLIKA OVE VRSTE

 

Prirodno stanište Gofin papagaja: Tanimbar ostrva, Indonezija.


Gofin živi u šumama i šumskim oblastima ali se može videti i u oblastima gde žive ljudi.
Ova vrsta papagaja je ozbiljno ugrožena zbog trgovine ovim pticama i uništavanja njihovog prirodnog staništa.


Sezona  parenja Goffina je moguća tokom cele godine. Nose 2 jaja, koja su dimenzija 28,4 mm.
Odrasle ptice u početku su stidljive i povučene ali vrlo brzo se pripitome.
Kavez za ptice mora biti sa ojačanim žicama i prostran. U zimskim uslovima ove ptice podnose temperature do 5°C.


Hrane se raznim semenjem, suncokretom, zobom, pšenicom, heljdom i pirinačem, kuvanim kukuruzom, raznim vrstama voća i povrća, sveže cveće i pupoljcima.


Period parenja Goffina počinje u maju, nose od 2 do 4 jaja, period inkubacije od 28 dana; vreme do potpunog operjavanja je 8 nedelja.

 

 

KLIK ZA POVRATAK NA PRETHODNU STRANICU